Vilda georgier levde rövare på toppmötet i Lissabon

Fick Michail Saakasjvili med sig fel delegation?

Under toppmötet i veckan hyrde den georgiska delegationen in hela 80 prostituerade för att koppla av och ha lite skoj, rapporterar portugisiska dagstidningen Correio da Manha. De hade inkvarterat sig på ett av de allra lyxigaste hotellen i Lissabon,Tiara Park Hotel, samma hotell som Frankrikes president Nicolas Sarkozy. Där anordnade de efter NATO-mötets slut i sina sviter en så bullersam tillställning med de inhyrda damerna, att Sarkozy kallade på toppmötets säkerhetstjänst. Han kunde inte arbeta på grund av oväsendet, sa han. Även medlemmar av den armeniska delegationen skall ha deltagit i kalaset. De 80 glädjeflickorna hade man lotsat in i hotellet uppgivande att det var ”delegater”. Polis tillkallades och så blev det slut på det hela. Man upprättade protokoll över det inträffade, och så läckte det ut till pressen. Det är okänt om Saakasjvili själv var med på festen.

Vid påringning uppger det georgiska utrikesdepartementet att man inte känner till ”incidenten”. ”Vi har ingen information så vi kan inte ge någon kommentar för ögonblicket.” I Georgiens parlament upprördes man över delegationens beteende och vice talmannen Levan Vephavadze, som är en av ledarna för det kristdemokratiiska partiet, krävde upprört en förklaring.

”Hur kan en utländsk delegation uppföra sig på det sättet? Och vad lägger NATO pengar på?”, frågar sig nu den portugisiska allmänheten.